100 vinkkiä parempaan työhön, osa 5

Yhteisöllisyys osana työhyvinvointia

13.10.2017

Seuraavat 10 vinkkiä antaa Teveren yhteistyökumppani, osaamisen ja sen jakamisen kehittäjä Maarit Virta Virranliikkeestä. Maaritin työnteon ja hänen vinkkiensä taustalla on motto ”Virtaava tieto ei sammaloidu”.  Lisäksi niitä on inspiroinut Copassion-tutkimushanke, joka tutkii myötätunnon voimaa työelämässä.

  1. Miettikää työporukassa, missä kukin teistä on hyvä ja olisiko näistä taidoista hyötyä muillekin eli kannattaisiko teidän jakaa osaamisianne.
  2. Etsikää keinoja, joilla voitte jakaa tietoja tai taitoja keskenänne, ja pankaa parhaat ideat käytäntöön. Aloittakaa pienistä ja simppeleistä jutuista.
  3. Pohtikaa, mikä teitä – itse kutakin – työssä innostaa ja miten voisitte lisätä omaa ja muiden innostusta.
  4. Laittakaa onnistumiset kiertoon. Kun onnistutte jakamaan osaamista tai lisäämään innostusta, kertokaa työpaikallanne muillekin, miten sen teitte.
  5. Osoittakaa sanoilla ja teoilla tunnustusta toistenne saavutuksista.
  6. Pitäkää työporukan ”purkauspalaveri”: purkakaa vuorotellen sydäntänne asioista, jotka työssä mättävät. Miettikää sitten, miten ”purkausongelmia” voi lähteä ratkomaan.
  7. Käyttäkää muutakin kuin ammatillista osaamistanne, konkreettisesti vaikkapa työympäristön kohentamiseen. Jos porukassa on viherpeukalo, käsityöihminen tai nikkari, hyödyntäkää taitoja ja parantakaa yhdessä tilojen viihtyisyyttä.
  8. Ottakaa kaikki mukaan. Varmistakaa että hiljaisetkin saavat sanoa mielipiteensä kysymällä esimerkiksi: Mitä sinä tästä ajattelet?
  9. Ajatelkaa työporukkaa tasavertaisena yhteisönä, jossa jokainen on vuorollaan avun tai neuvon antaja ja saaja. Antaja ei ole saajaa parempi.
  10. Hymyilkää enemmän! Hymy on maailman halvin tunnelman kohottaja: se ei vie aikaa eikä vaadi resursseja.
suomi100-4

KIRJOITA HAKUSANA TÄHÄN JA PAINA ENTERIÄ