Interrail

Perusidea

Tutustumisharjoitus esimerkiksi koulutus- tai valmennuspäivän aluksi, jossa osallistujat tutustuvat toisiinsa matkasuunnitelmien kautta.

Tavoite

Harjoituksen avulla edistetään osallistujien tutustumista, “rikotaan jäätä”, ja avataan keskustelua. Harjoituksen kautta osallistujat saatetaan keskustelemaan yhdessä muuhun kuin työhön tai koulutuksen aiheeseen liittyvistä asioista, mikä edistää luottamuksen syntymistä ja rentouttaa vuorovaikutusta.

Eteneminen

Osallistujat jaetaan satunnaisesti pienryhmiin. Ryhmässä jokainen ensin miettii, minne haluaisi maailmassa matkustaa (mikä maa tai paikka). Ryhmäläiset esittelevät itsensä toisilleen ja kertovat omat matkakohteensa. Ryhmä muodostaa kohteista yhteisen ”Interrail” -reitin, siirtymiin voi käyttää mitä tahansa kulkuvälinettä – esim. juna, laiva, lentokone, kävely tai teleporttaus. Aikaa 15 min. (+/- 5 min riippuen ryhmän koosta ja päivän aikataulusta). Kukin ryhmä esittelee reitin vapaalla tyylillä muille kertomalla, keitä matkustajat ovat ja minne ja millä välineillä ryhmä interrailaa.

Muunnelmia

Tehtävää voi soveltaa erilaisiin sisältöihin, kuten lempiruoka à yhteinen menu.

KIRJOITA HAKUSANA TÄHÄN JA PAINA ENTERIÄ