Ajatteleva johtaja

Miten johdat itseäsi, tiimiäsi ja organisaatiotasi huipputuloksiin

Rasmus Hougaard, Teetta Kalajo, Heljä Ora, Alma Talent 2018

 

Tämä kirja on tehty tiimityönä. Kirjan pääosaan Potential Projectin perustaja toimitusjohtaja Rasmus Hougaard on saanut konkreettista apua kollegoiltaan. Se näkyykin valtavana esille tuotujen tutkimusten ja haastattelujen määränä. Suomalaistenkin johtajien ääni kuuluu. Teetta Kalajon ja Heljä Oran haastattelut tuovat kirjan sanomaa lähemmäs suomalaista johtamiskenttää.

Kirjan pääviesteissä korostuu tietoisuus ja fokus. Siinä kerrotaan, että moniulotteinen johtajuus rakentuu kolmen mentaalisen ominaisuuden varaan. Ne ovat tietoisuus, pyyteettömyys ja myötätunto.

Kirjan sanomaan voi pääosin yhtyä. Esimerkit ovat valaisevia ja tutkimukset tuovat tärkeitä näkökulmia esille. Lukujen lopussa on vinkkejä ja pohdittavaa, mm. ”Mieti, mitä tietoisesti läsnä oleva johtaminen tarkoittaa sinulle. Sitoudu yhteen asiaan, jonka yrität tehdä tuodaksesi johtajuuteesi enemmän läsnäoloa.”  

Touhuaddiktio on mainio käsite, jolla kuvataan luonteenomaista hallitsematonta halua tehdä jotain ja toisaalta haluttomuutta olla tekemättä mitään. Tämä on lähellä Minna Huotilaisen ja Mona Moisalan kirjassaan esittelemää termiä ADT. Tuoreessa Tunne aivosi -teoksessa sitä kuvaillaan seuraavasti: “Hypimme tehtävästä toiseen, emme saa mitään aikaan, häiriinnymme, juutumme epäolennaisuuksiin ja koemme, etteivät asiat ole hallinnassa.”

Kehittäminen ja kehittyminen nojaavat vahvasti mindfulnessin harjoittamiseen. Lainauksia kirjasta: ”Kun rentoutamme kehomme, mieli seuraa perässä”. ”Mindfulness on mentaalinen kuntosali, joka treenaa hermoverkot läsnäoloa varten.”

En tutustunut kirjan englanninkieliseen versioon ja se olisi ehkä antoisampi. Kirja olisi nimittäin ansainnut täsmällisemmän ja sujuvamman käännöksen. Välillä puhutaan ominaisuuksista, välillä taidoista. Tarkka lukija löytää kielikukkasia ja kankeita termejä, kuten ”laadukas tiimi” tai ”ruumiillistunut läsnäolo”.

Esille nostettiin, miten johtaja voisi tuottaa onnellisuutta johtamilleen ihmisille. Esimerkiksi pitkän uran onnellisuustutkimuksen parissa tehnyt emeritusprofessori Markku Ojanen kavahtaa vinkkejä onnen tavoitteluun. Se tulee pikemminkin tekemällä itselle merkityksellisiä asioita. Pakeneeko onni, kun sitä erityisesti tavoittelee? Olisiko työpaikoilla pikemminkin tavoiteltava tyytyväisyyttä ja merkityksellisyyttä?

Kirja tuo esille samaa tärkeää asiaa läsnäolon (ja aidon kuuntelun) taidosta kuin mm. Tony Dunderfelt on korostanut. Kyse ei ole ominaisuudesta vaan kehitettävästä taidosta. Hougaard on Dunderfeltin kanssa samoilla linjoilla myös luottamuksen suhteen ja korostaa, että läsnäolo on luottamuksen perusta. Läsnäolon taitoon rakentuu myös kokemuksemme ihmisen karismaattisuudesta.

Kirjaa voi suositella kaikille itsensä johtamisesta kiinnostuneille, erityisesti johtajille.

Raija Peltola, työnohjaaja, coach (PCC), tietokirjailija, partner, Tevere Oy

 

 

KIRJOITA HAKUSANA TÄHÄN JA PAINA ENTERIÄ