Lumipallosota

Perusidea

Osallistujat vapauttavat itsensä huolista tai ongelmista, jotka estävät valmennukseen virittäytymistä.

Tavoite

Saada osallistujien ”oppimiskanava” vapaaksi ja mahdollistaa keskittyminen valmennukseen.

Eteneminen

Jokainen osallistuja kirjaa paperilapulle yhden erityisen vaikean haasteen tai ongelman, jonka työssään kohtaa. Vaihtoehtoisesti lappuun voi kirjata sen asian, mikä tänä aamuna erityisesti harmitti tai vaikkapa sen henkilön koodinimen, jonka kanssa on vaikea tulla toimeen.

Tekstejä ei lueta ääneen.

Osallistujat asettuvat kahteen riviin vastakkain, puristavat lappusensa paperitolloksi ja kouluttajan merkistä alkavat heittää tolloja toista ryhmää kohti. Tavoitteena on, että yksikään paperitollo ei jää omalle puolelle.
Loppukeskusteluna voidaan todeta, että usein kannamme ongelmia mukanamme ihan turhaan. Joitakin ei voi ratkaista, vaan ne pitää vain heittää pois.

Huomioita

On tärkeää huolehtia turvallisuudesta hyvän ohjeistuksen avulla. Joitakin osallistujia saattaa huolettaa ajatus, että joku lukee heidän kirjoittamansa lapun, joten laput on hyvä kerätä ja laittaa roskakoriin lopuksi.

Muunnelmia

Itseä askarruttavan asian tai ongelman (tai vaikka useampia) voi myös ohjeistaa kirjoittamaan lapulle, sitten taittelemaan tai rutistamaan ja laittamaan sivuun valmennuksen ajaksi.

KIRJOITA HAKUSANA TÄHÄN JA PAINA ENTERIÄ